accountantsonline.nl: Nederlanders hebben meer moeite met op tijd betalen van rekeningen
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.
Hier klikken

Nederlanders hebben meer moeite met op tijd betalen van rekeningen

 

Uit onderzoek blijkt dat bijna 30 procent van alle Nederlandse huishoudens een betalingsachterstand heeft. Des te belangrijker is het voor de Nederlandse huishoudens om de geldzaken op orde te krijgen.

680.000 huishoudens konden het afgelopen jaar niet alle rekeningen meer betalen. 1,4 miljoen (1.392.000) huishoudens hebben een lening of een doorlopend krediet en ruim een half miljoen huishoudens (591.000) sloten een afbetalingsregeling af, zo blijkt uit de Monitor Betalingsachterstanden 2011, een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Vooral de middenopgeleiden hebben steeds meer problemen hun rekeningen te betalen. Ook het aantal hoogopgeleiden met betalingsachterstanden neemt toe. Het lenen van geld van familie en vrienden komt steeds vaker voor en mensen staan vaker rood.

Geldzaken op orde
Om met een gerust gevoel geld uit te kunnen geven, moet je eerst zorgen dat je grip hebt op je geld. Daarvoor is het belangrijk om je geldzaken op orde te hebben. Als de financiën geregeld zijn, dan ben je beter voorbereid op financiële tegenvallers. Bekijk hier de tips om je geldzaken op orde te krijgen.

Schulden
Hoe voorkom je schulden? En wat moet je doen als je denkt in de schulden te komen? De Wijzer in geldzaken checklist geldzaken op orde helpt je op de goede weg. Lees hier meer over onder andere het voorkomen van schulden.

Bron: Wijzeringeldzaken.nl

Eerder geplaatste artikelen

Arbeidsmarkt weer geheel overspannen (tot 2020!!)
Afgelopen dagen is er weer veel geschreven over de krapte op de arbeidsmarkt binnen de accountancy. Adviesgroep88 weet dat al meer dan een jaar dat het weer helemaal uit de hand ging lopen. De instroo...
Lees meer...
Altijd al eens 6 maanden naar Curacao gewild?
Voor enkele grotere accountantskantoren op de Nederlandse Antillen is Adviesgroep88 gevraagd opzoek te gaan naar Registeraccountants die op interim basis (6 maanden) onderdeel willen worden van een co...
Lees meer...
Vragen naar kinderopvang is verboden
Hoewel flexibiliteit een belangrijke vereiste kan zijn voor een functie, mag een werkgever in een sollicitatiegesprek niet vragen hoe een kandidate de kinderopvang gaat regelen. Ook mag een werkgever ...
Lees meer...
Hier klikken